Πόσο "ερωτικοί" είναι οι Έλληνες;


Έρως ανίκατε μάχαν ή πιο καλή η μοναξιά;

 
 

Έρευνα του lostinathens για το πόσο “ερωτικοί” είναι οι Έλληνες.

Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων, βγήκαμε στους δρόμους και ρωτήσαμε τα πάντα για τον έρωτα. Άραγε στην Ελλάδα του σήμερα, τι γνώμη έχουμε για τον δικό μας φτερωτό θεό; Έρως ανίκατε μάχαν ή πιο καλή η μοναξιά;

 
 
 
 

Στην ερώτηση αν θα γιορτάσετε του Αγίου Βαλεντίνου ένα συμπαθητικό ποσοστό της τάξεως του 40% απάντησε ναι και στον αντίποδα το 60% απάντησε πως δεν ασχολείται με τέτοιες βλακείες. Απ' τους εορτάζοντες το 40% θ' αγοράσει δώρο στον/στην αγαπημένο/η του, ενώ το 60% θα επιδιώξει μια ρομαντική βραδιά με όλα τα παρελκόμενα.

Απ' την αρχαιότητα ο έρωτας μονοπολούσε τις αναζητήσεις των φιλοσόφων. Κάπως έτσι μας έμεινε αμανάτι το περίφημο “Έρως ανίκατε μάχαν” του Σοφοκλή, με το συντριπτικό 80% να το εστερνίζατε απόλυτα. Προσοχή εδώ! Στη θεωρία καλά τα πάμε...ωραία τα λέμε...ως Έλληνες είμαστε της Τραγωδίας βρε αδερφέ, μαγκιά μας και χαρά μας! Στην πράξη όμως τι γίνεται; Mόλις το 10% δήλωσε πως θα έπεφτε στα πατώματα για έναν έρωτα, είμαστε και περήφανοι τρομάρα μας και μόλις επίσης ένα 10% θα ταυτιζόταν με τον υπέροχο στίχο του Τάσου Λειβαδίτη “Κι αν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλον, είμαστε ήδη νεκροί”.

Στην ερώτηση τώρα αν “Το πολύ μαζί σκοτώνει;”,τo 40% δήλώνει πως δεν θα μπορούσε να ζήσει μακριά απ' τον έρωτά του ούτε ένα λεπτό, το επίσης 40% πως ιδανικά οι έρωτες “αναπνέουν” μόνο τη νύχτα κι εδώ παραθέτω τη λαική ρήση “Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά”... και μόλις το 20% πιστεύει πως ο καθένας θα πρέπει να έχει τον προσωπικό του χώρο μέσα σε μία σχέση και το άβατο της ιδιωτικότητας, δηλαδή τα δικά σου δικά σου και τα δικά μου δικά μου.

''Έρωτας και Απιστία”. Το 70% δηλώνει πως σε μια ενδεχόμενη απιστία του αγαπημένου/η του/της, δεν θα έδεινε δεύτερη ευκαιρία και πως θ' άλλαζε σελίδα στη ζωή του/της. Το 10% πως θα μαράζωνε εάν του/της συνέβαινε κάτι τέτοιο και θα του/της έπερνε καιρό για να το ξεπεράσει. Ενώ το 20% θα σκεφτόταν την εκδίκηση ως δικαίωση, με ένα 10% απ' αυτούς να δηλώνει πως θα βιαιοπραγούσε στους άπιστους! Προσοχή λοιπόν, γιατί κυκλοφορούν ανάμεσά μας...

 
 
 
 

Ρομαντικοί αποδεικνύονται οι Έλληνες ως προς τις απαντήσεις τους, για τους λόγους που τους οδηγούν να ερωτευτούν το έτερον ήμισυ . To 40% δηλώνει πως για όλα ευθύνεται η μοίρα κι εδώ ας θυμηθούμε όλοι τη σκηνή απ' το “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” όπου η ερωτοχτυπημένη Αλίκη Βουγιουκλάκη, ακουμπάει όλο νάζι τον γοητευτικό Δημήτρη Παπαμιχαήλ, “Ω με συγχωρείτε ήταν μοιραίο” και κάπως έτσι ξεκινάει ακόμα ένας μεγάλος έρωτας. Το επίσης 40% δηλώνει πως στο θέμα του έρωτα “Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου”, κοινός “Φταίει ο έρωτας για ότι μου συμβαίνει” κι επουδενί εμείς οι ίδιοι! Ενδιαφέρον προκαλεί το μόλις 10% που δήλωσε πως θα ερωτευόταν κάποιον/α για την εξωτερική του/της εμφάνιση, φάτε μάτια ψάρια δηλαδή κι επίσης ένα 10% παραδέχεται πως έρωτας δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα, οπότε οι τακτικές τύπου “Φτύστον/την για να κολλήσει” περνάνε ως back up plan, όταν έχουν τελειώσει όλες οι άλλες οι επιλογές...

“Είναι ο έρωτας εφήμερος;”. To 60% πιστεύει πως ο πραγματικός έρωτας κρατάει για πάντα. Το 30% πως οι θυελλώδεις έρωτες κρατάνε λίγο ναι μεν αλλά μένουν αξέχαστοι δεν και το 10% πως “αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι”, τουτέστιν πως θέλει πολύ δουλειά και προσπάθεια για να στεριώσει ένας έρωτας και ν' αντέξει στον χρόνο. Τώρα στο “Έρωτας με τη πρώτη ματιά” το συντριπτικό και απόλυτο ποσοστό του 100% δήλωσε πως δεν υπάρχει, κάτι που συμφωνεί και με την έρευνα ψυχολόγων του πανεπιστημίου Groningen της Ολλανδίας, που διεξάχθηκε το 2017, πως όταν γνωρίζουμε κάποιον/α για πρώτη φορά, στην ουσία δεν τον ερωτευόμαστε κεραυνοβόλα, αλλά νιώθουμε μια έντονη σωματική έλξη γι' αυτόν/η , που σίγουρα μπορεί να οδηγήσει με την πάροδο του χρόνου σε κάτι πιο σπουδαίο, όπως είναι ο έρωτας.

Στην ερώτηση “Τι θα θυσίαζες για έναν έρωτα;”, το 40% δηλώνει την μονογαμία του. Για την ιστορία εδώ ν' αναφαίρουμε πως ο άνθρωπος είναι απ' τη φύση του πολυγαμικό ον. Στη φύση περιπτώσεις μονογαμίας παρατηρούμε κυρίως στα πουλιά και σπάνια στα θηλαστικά. Οπότε αν και ποτέ συναντήσεται κάποιον/α απ' αυτό το 40%, να τους προσέχετε σαν φυλαχτό, γιατί μιλάμε για σπάνιο είδος! Τώρα οι Έλληνες είμαστε και αρκετά κουβαρντάδες, με το 30% να δηλώνει , "θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου για να δω αν την καρδιά μου ή το χρήμα αγαπάς", σ' ελεύθερη μετάφραση πως για έναν έρωτα δεν υπολογίζουν ούτε χρήματα, ούτε τίποτα! Σ' αυτό το “τίποτα” να υπολογίσουμε κι ένα 10% που δηλώνει πως θα εγκατέλειπε όλους του/της φίλους/ες για τον/την αγαπημένο/η του/της. Ενώ μόλις ένα 10% δηλώνει, πως θα έκοβε τις παλιές κακιές συνήθειες για έναν έρωτα. Αφιερωμένο με πολύ αγάπη αλλά και έρωτα στο ταπεινό 10% , το βγαλμένο απ' τη ζωή έντεχνο άσμα “Κακές συνήθειες”...όλη μου η ζωή συνένοχη και πως γουστάρω, κάτι απογεύματα με καφέ και τσιγάρο...

 
 
 
 

Είπα έντεχνο κι έρωτας χωρίς τέχνη ή μάλλον τέχνη χωρίς έρωτα δεν γίνεται! Τι μουσική θα επιλέξει ν΄ακούσει κάποιος/α, όταν έχει δεχθεί κατακέφαλα, τα βέλη του έρωτα; To 40% επέλεξε τη λαική μουσική, κοινώς τα καψουροτράγουδα, για να εκφράσει αυτό που νιώθει. Το επίσης 40% τα έντεχνα και μόλις το 20% την ποπ. Οπότε η αιώνια μάχη στη χώρα μας Λαικό ή Έντεχνο σημειώσατε για μία ακόμα φορά Χ!

Για το τέλος σας αφήσαμε το καλύτερο! “Έρωτας και Σεξ”! Ladies και Gentlemen στην Ελλάδα είμαστε πολύ σεξουλιάρηδες! Σιγά τα ωά θα μου πεις, αυτό το ξέρουνε μέχρι κι οι πέτρες, για να τα δούμε όμως τα πράγματα και αριθμητικά, γιατί πως να το κάνουμε παιδιά, το μέγεθος μετράει!

Το συμπαθητικό 40% δηλώνει πως στην καψούρα του επάνω θα έκανε σεξ όπως να' ναι, όπου να' ναι, όποτε να' ναι, σέξ να' ναι κι ότι να' ναι γιατί στη τελική το σεξ μας φέρνει πιο κοντά! Το 30% δήλωσε πως ιδανικό σεξ είναι το ένα στα γρήγορα, με προτίμηση στον στοματικό έρωτα, έτσι για να ξυπνάνε τα αίματα! Το 15% αποδείχθηκε πιο παραδοσιακό, τύπου “εγώ κι εσύ, εσύ κι εγώ μόνοι πάνω στη γη”, δηλαδή ήσυχα στο σπιτάκι μας, γιατί ως γνωστό τα εν οίκω μη εν δήμω. Το 10% θα προτιμούσε να υπάρχει φαντασία και πειραματισμοί στο σεξ γιατί η ρουτίνα είναι και η αρχή του τέλους. Ενώ το 5% ιδανικά θα χρησιμοποιήσει αξεσουάρ (δονητή, χειροπέδες, μαστίγιο...τεσπά...όλα τα απαραίτητα) , ως μια εξτρά χείρα βοηθείας για ηθικόν ακμαιότατον!

Οι αριθμοί μίλησαν...όλα τ' άλλα ας τα δείξει η ιστορία...
“Ο Έρωτας είναι ο αρχιτέκτονας του σύμπαντος”- Ασκληπιάδης